Kerkelijk nieuws archief 2010

01-11-2010

Onthulling gedenkplaat Mgr. Schraven Lottum

Onthulling gedenkplaat Mgr. Schraven Lottum

Op 10 oktober 2010 werd tijdens een gezinsmis in de Gertrudiskerk te Lottum een gedenkplaat onthuld van de in China vermoorde bisschop Schraven. Hulpbisschop De Jong zegende de plaquette in en vertelde de aanwezige jeugd over het werk van Monseigneur Schraven, die geboren was in Lottum en waarnaar een straat vernoemd is. Er is nu zelfs een speciale Mgr. Schraven Stichting die heiligverklaring van de bisschop nastreeft.

In ons fotoalbum een algehele indruk van die gebeurtenis.

Voor een korte videosamenvatting klik hier.

Meer informatie over Mgr. Schraven: Wim Brinkmans Filmprodukties

01-10-2010

Kapelaan Schwillens geinstalleerd als pastoor.

Voormalig kapelaan Schwillens van Horst werd onlangs als pastoor van drie parochies geinstalleerd in Roggel. Dit gebeurde door een feestelijke Heilige Mis in de kerk van Roggel.
Hieraan voorafgaand werd de nieuwe pastoor door twee schutterijen en een muziekgezelschap afgehaald aan de rand van het dorp. Voordat pastoor Schwillens hier in dienst trad was hij enkele jaren kapelaan in het dekenaat Horst. De pastoor is een van de weinige parochieherders die een hond hebben. Ook een grote schare misdienaars, die hij consequent "stoere boys en girls" noemt is een van zijn stokpaardjes.
In zijn nieuwe clusterparochie zijn twee schutterijen actief en ook daar wil de nieuwe pastoor zijn invloed laten gelden. Zijn vaste hand en scherp oog zullen hem eens tot schutterskoning maken, zo laat hij weten...
De inwoners van Roggel, Heibloem en Neer hebben in elk geval een energieke jonge pastoor die humor kan waarderen. Kijk in ons fotoalbum voor een indruk van het feest.

Inmiddels is hiervan ook een DVD te bestellen.